Immufen
Gel za kožu nakon radioterapije

 

Immufen
Gel za kožu nakon radioterapije

Medicinski proizvod u obliku gela koji se koristi za primjereno vlaženje i podmazivanje kože, stvara zaštitnu barijeru u blizini mjesta izloženih zračenju te pospješuje prirodne regenerativne procese

Medicinski proizvod u obliku gela koji se koristi za odgovarajuće vlaženje i podmazivanje kože, stvara zaštitnu barijeru u blizini mjesta izloženih zračenju te pospješuje prirodne regenerativne procese

Njega kože nakon radioterapije

Što je OncoMed Immufen Gel za kožu nakon radioterapije?

OncoMed gel za kožu nakon radioterapije je medicinski proizvod u obliku gela koji se koristi za primjereno vlaženje i podmazivanje kože te stvara zaštitnu barijeru u blizini mjesta podvrgnutih zračenju. Stvaranjem prikladne okoline pospješuje prirodne regenerativne procese.

Za što se koristi OncoMed Immufen Gel za kožu nakon radioterapije?

Jedna od  mnogih nuspojava radioterapije su promjene na koži, uzrokovane  narušavanjem funkcije kožne barijere. Te promjene uključuju: osip, suhoću kože, hiperpigmentaciju, upale, ljuštenje kože, itd. Nadalje, koža je osjetljivija na infekcije i alergiju, kao i na UV zračenje. Problemi s kožom mogu uzrokovati bol, jaku nelagodu, smanjiti kvalitetu života i mogu biti uzrokom završetka terapije ili njezine odgode. Prema tome, vrlo je važna pravilna njega kože, prvenstveno njezino vlaženje i podmazivanje. Pravilna hidratacija kože smanjuje suhoću, napetost i svrbež, čime štiti od infekcije uzrokovane grebanjem kože.

OncoMed gel za kožu nakon radioterapije sadrži tvari za ovlaživanje, kao što su glicerin, arginin i natrijev hijaluronat, kao i Omega Plus kompleks koji djeluje kao jaki lubrikant. Nadalje, sastojak proizvoda SyricalmTM štiti od prekomjernog gubitka vode i jača zaštitnu barijeru kože. Zahvaljujući tome koža je elastičnija, vlažnija i manje podložna djelovanju vanjskih faktora, što pomaže u ublažavanju osjećaja napetosti i svrbeža. Zbog pravilne hidratacije kože održava se i odgovarajuća okolina, što pospješuje prirodne regenerativne procese.

Osim toga, u proizvodu je sadržan prebiotički Biolin, koji osigurava odgovarajuću okolinu za razvoj fiziološke bakterijske flore i time štiti od razvoja patogenih mikroorganizama. To sprečava infekcije osjetljive kože onkoloških pacijenata.

Doziranje i način primjene

OncoMed gel za kožu nakon radioterapije treba se koristiti prema uputama za upotrebu.

Kako koristiti:

Nanesite malu količinu gela na kožu. Blago razmažite. Koristite prema potrebi.

Ako imate bilo kakva pitanja, obratite se liječniku.

Ne koristite na otvorenim nezacijeljenim ranama i za ozljede s oštećenim dermisom.

Kontraindikacije

Preosjetljivost (alergija) na sastojke proizvoda.

Uvjeti čuvanja

Čuvati u originalnom pakiranju na sobnoj temperaturi ispod 25 °C.
Čuvati izvan dosega i pogleda djece.

Sastav

Voda, glicerin, PEG-40 hidrogenirano ricinusovo ulje, karbomer, Biolin, tokoferil-acetat, hidroksiacetofenon, natrijev hijaluronat, Omega plus kompleks (ulje sjemenki suncokreta, ulje kukuruza, ulje sjemenki sezama, ulje sjemenki makadamije, maslinovo ulje), arginin, Syricalm (ekstrakti Phragmites kharka i Poria cocos), 1,2-heksandiol, kaprilil-glikol, natrijev benzoat.

Opis pakiranja

OncoMed gel za kožu nakon radioterapije pakiran je u plastičnoj tubi koja sadrži 50 ml proizvoda.

Jedno pakiranje sadrži: kutiju, tubu i upute za upotrebu.

Pitajte sve što vas zanima o Immufen proizvodima

Naši stručnjaci odgovorit će vam na vaše upite, a dodatne informacije možete dobiti i od farmaceuta u ljekarnama u kojima možete nabaviti Immufen proizvode. 
Također možete nazvati naše besplatno savjetovalište – magistra Anica Ledenko tel. 091 5930 353

OBAVEZNO